شناخت ویژگی های کودک دوزبانه کمالگرا
کمال گرایی در کودکان دوزبانه یکی از صفاتی است که توسط روانشناسان بسیار مورد بحث قرار گرفته است. اگرچه کمال گرا بودن میتواند یک ویژگی مطلوب باشد، با این حال در بعضی مواقع نیز کمال گرایی آسیبهایی را در شخصیت کودک دوزبانه ایجاد میکند. برخلاف تصور والدین، رشد بیش از حد کمال گرایی در کودکان دوزبانه نه تنها نمیتواند باعث پیشرفت آنها شود، بلکه کودک مستعد ابتلا به اختلالات اضطرابی و افسردگی میشود.
تعریف کمال گرایی
کمال گرایی، در روانشناسی به مجموعه خصوصیات شخصیتی گفته میشود که باعث میشود فرد همواره در تلاش باشد تا تمامی کارها را بدون عیب و نقص انجام دهد. این افراد معمولاً برای خود معیارهای بسیار سختگیرانهای وضع میکنند و معمولاً ارزیابیهای انتقادی از خود دارند. افراد کمال گرا همواره در تلاش هستند تا صرفاً کارها را بدون هیچگونه عیب و نقصی انجام دهند. همچنین آنها بهشدت نگران این هستند که مورد ارزیابی دیگران قرار بگیرند و همواره تلاش میکنند تا از نظر تمامی افراد کاملاً عالی به نظر برسند.
ویژگی کمال گرایی در کودکان دوزبانه
کودکان دوزبانه کمال گرا دارای رفتارهای مشخصی هستند که میتوانید آنها را در هر گروه سنی مشاهده کنید. ازجمله این رفتارها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- حساسیت بیشازحد به انتقاد
- انجام دادن تکالیف بهسختی و با گذراندن زمان زیاد به این خاطر که میبایست کاملاً بدون عیب و نقص انجام شود
- عقب انداختن کارهای سخت
- خود انتقادگری بیش از حد و خجالت زده شدن بهسادگی
- انتقاد کردن بیش از حد از رفتارهای دیگران
- دشواری بیش از حد در تصمیمگیری یا ایجاد اولویتبندی
- بالا بودن میزان اضطراب بهویژه در زمینه شکست
- بازگشت مکرر به نقطه آغاز و شروع مجدد، به این دلیل که کارها عالی انجام نشده است.
علل کمال گرایی در کودکان
روانشناسان معتقدند کمال گرایی در کودکان دوزبانه میتواند دلایل بسیاری داشته باشد یا ممکن است مجموعهای از این دلایل در کنار هم باعث کمال گرایی در کودکان شوند. برخی از مهمترین این عوامل شامل موارد زیر هستند:
- رفتار والدین از دلایل کمال گرایی در کودکان
- وجود والدین کمال گرا